fbpx
Україна

Чугунников назвав міфом готовність України до нового опалювального сезону

 Народний депутат України від фракції «УДАР» Віталій Чугунников стверджує, що заяви уряду про те, що Україна на 90 % готова до нового опалювального сезону, є не чим іншим, як міфом. За його словами, насправді слова міністрів далекі від реальності і ще існує чимала кількість проблем, які необхідно вирішити до початку опалювального сезону.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

Головна з цих проблем, як зазначив депутат – заборгованість теплопостачальних підприємств за спожитий газ. Як повідомив Віталій Чугунников, підприємства заборгували «Нафтогазу» близько 8 мільярдів гривень.

«Ця заборгованість виникла через відсутність коштів у Державному бюджеті на погашення суми з різниці в тарифах на газ, воду і тепло», – уточнив депутат.

Таким чином, як вважає Чугунников, початок опалювального сезону в Україні опинився під загрозою, що особливо важливо для шкіл, дитячих садків і лікарень.

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

«До того ж, граничний обсяг природного газу для підприємств теплопостачання цього року становить 6,3 мільярди кубометрів, у той час як реальна потреба дорівнює 8,1 мільярди кубометрів», – повідомив нардеп.

Читайте також: