Син Андрія Тарковського має намір видати в Росії книгу свого батька

Андрій Тарковський-молодший – син легендарного радянського кінорежисера Андрія Тарковського – має намір наступного року видати в Росії книгу свого батька про кіно "Відображений час". До цього російські видавництва публікували лише щоденники Тарковського.

"Це книга з теорії кіно, естетики кінематографа вже вийшла 20 мовами, включаючи корейську і китайську, але російською поки офіційно не публікувалася. Хочу видати її в 2014 році", – розповів син режисера.

Також у планах Андрія Тарковського-молодшого – видання на території Росії сценаріїв фільмів свого батька, зокрема «Сардор», «Світлий вітер» і «Гофманіана», і публікація книги про фільм «Сталкер», що отримав в 1980 році приз міжнародного журі на Каннському кінофестивалі.

Related Post

"У цю книгу могли б увійти всі матеріали навколо створення картини, включаючи листування з владою, стенограму обговорення, всі дев’ять версій сценарію, фотоархів", – поділився своїми планами син Тарковського.

Спадкоємець великого режисера впевнений, що в Росії цінують і люблять творчість Андрій Тарковського не менше, аніж на Заході.

Відображений час: Андрій Тарковський (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment