fbpx
Право

Мадведев: Податок на розлучення треба обговорити з громадськістю

 За пропозицією голови російського уряду Дмитра Медведєва в РФ може бути проведено громадське обговорення питання про підвищення вартості розірвання шлюбу.

 Коментуючи ініціативу сенаторів про збільшення розміру державного мита за розлучення до 30 000 рублів, Медведєв заявив наступне: «Мені видається, що просто за рішенням уряду або за ініціативою Ради Федерації зробити цього не можна, ми повинні це питання обговорити, у нас є експертні майданчики, у тому числі "Відкритий уряд"».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Зараз державне мито за розірвання шлюбу становить 800 рублів, причому у випадку, якщо розлучення відбувається за взаємною згодою, кожен з подружжя повинен сплатити по 400 рублів. Якщо ж один з подружжя засуджений або визнаний недієздатним, другий чоловік повинен внести 200 рублів.

 Станом на кінець минулого року в Росії за 12 місяців було укладено 1 200 000 шлюбів і зареєстровано 644 000 розлучень. Показник кількості розірвання шлюбів в минулому році в порівнянні з 2011 роком знизився на 3,8%. Найбільша кількість розлучень була зафіксована в 2002 році.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Держдума пропонує ввести новий особливий податок – на розлучення (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: