fbpx
Політика

У Кабмін РФ спрямована петиція про заборону дорогих авто для чиновників

Федеральна експертна група розглянула онлайн-петицію про заборону чиновникам купувати автомобілі вартістю понад півтора мільйонів рублів, ініційовану Олексієм Навальним навесні поточного року, і направила російському уряду своє рішення.

На сайті «Відкритого уряду» опубліковано перелік рекомендацій експертів за результатами аналізу колективного послання. Зокрема, експерти пропонують членам Кабінету міністрів розглянути можливість монетизації транспортних послуг для чиновників замість покупки дорогих автомобілів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Розгляд документа федеральної експертної групи заплановано на листопад 2013 року. Російський уряд має право прийняти рішення комісії до відома і у випадку повної згоди з усіма запропонованими ініціативами оформити відповідний нормативний акт. У разі незгоди Кабмін має право винести постанову, що виключає ці рекомендації.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Відзначимо, що перш ніж потрапити на розгляд федеральної експертної групи, пропозиція Навального повинна була заручитися підтримкою 100 000 громадян Росії.

Чиновникам можуть заборонити машини, що коштують більше, ніж 1 500 000 рублів (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: