“Сталінград” вартий Оскара – міністр культури

 Міністр культури Російської Федерації Володимир Мединський заявив, що вважає гідним вибір оскарівської комісії Росії висунути фільм «Сталінград» Федора Бондарчука в номінанти на премію «Оскар». Про це стало відомо вчора, 20 вересня.

 «Від Росії на «Оскар» був висунутий фільм «Сталінград» Федора Бондарчука. Дуже сильний фільм. Гідний вибір», – заявив міністр культури у своєму записі в мікроблозі.

Related Post

 Відзначимо, що «Сталінград» Федора Бондарчука став першим російським фільмом у форматі IMAX 3D. Цікаво, що картина буде показана не тільки в кінотеатрах Російської Федерації, але і в кінотеатрах зарубіжних держав, у тому числі і Китаї. За попередньою інформацією, бюджет картини склав 30 мільйонів доларів.

 За регламентом Американської кіноакадемії, від кожної країни можна номінувати лише один фільм. Картина, що номінується, повинна бути випущена в прокат в період з 1 жовтня 2012 року по 30 вересня 2013 року. Також необхідним нюансом є показ даного номінанта в комерційному кінотеатрі не менше семи днів поспіль. Таким чином, фільм Федора Бондарчука "Сталінград" вже з початку наступного тижня повинен бути на афішах хоча б одного кінотеатру.

 За матеріалами : РИА Новости

Leave a Comment