В ООН заявили, що не отримували від Росії даних про причетність бойовиків до газової атаки під Дамаском

За словами офіційного представника генсекретаря організації Мартіна Несіркі, в ООН не підтверджують отримання від Росії інформації, яка стосується причетності сирійських бойовиків до газової атаки в передмісті Дамаска – Гуті.

"Ми бачили повідомлення ЗМІ про передачу цієї інформації сирійським урядом російським офіційним особам в Дамаску. В даний момент я не можу підтвердити, що вона була нам надана ", – сказав Мартін Несіркі.

Related Post

Він також повідомив, що секретаріат ООН продовжує вести переговори з сирійською владою з метою якнайшвидшого повернення в цю країну інспекторів Всесвітньої організації з хімічної зброї, які повинні продовжити розслідування тверджень про його застосування на території Сирії.

"Переговори ведуться, і команда активно готується повернутися до Сирії якомога швидше. Вони твердо мають намір продовжити розслідування, для проведення якого у них є необхідний мандат ", – сказав Несіркі. За його словами, експерти відвідають у Сирії три місця, де, як передбачається, були раніше проведені хімічні атаки, це – Шейх-Махсуд, Саракебе і передмістя Алеппо Хан-ель-Асал.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Leave a Comment