«Асоціація між Україною та ЄС вигідна всьому світу», – Хілларі Клінтон

 Підписання в ході листопадового саміту Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом вигідно не тільки Брюсселю і Києву, але і всьому світу. Про це повідомила колишній державний секретар США (з 2009 по 2013 рік) Хілларі Клінтон під час десятої щорічної зустрічі YES в Ялті.

 Представники зустрічі YES повідомляють, що екс – держсекретар США підкреслила: «Ми, США, за те, щоб Україна і далі інтегрувалася в Євросоюз. Тісні відносини України з Європейським союзом будуть вигідні не тільки Україні і Європі, але й усьому світу».

 За її словами, Угода про асоціацію і створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС означатиме проведення модернізації торговельних відносин між українською державою і величезним світовим ринком. Як додала Хілларі Клінтон, зараз Україна володіє величезним потенціалом в економічному плані.

 «Список природних ресурсів, якими зараз багата Україна, – природний і сланцевий газ, дає їй гарну можливість рухатися вперед і стати енергетично незалежною державою», – заявила Клінтон.

Related Post

 Американський політик не забула і про сільськогосподарські продукти з шоколадними цукерками, запевнивши, що їх можна експортувати в багато країн світу.

 «Ці величезні багатства України говорять про те, що у цієї країни велике майбутнє», – сказала екс – держсекретар США.

 Крім того, Хілларі Клінтон вітає одностайність влади і опозиції України на шляху євроінтеграції: «Я з радістю дізналася, що нещодавно Кабінет міністрів вже схвалив текст Угоди про асоціацію з ЄС – це важливий процедурний документ. Політичні лідери, які представляють найрізноманітніші політичні погляди, а також різні регіони,- спеціально об’єдналися разом під керівництвом Віктора Януковича для досягнення цієї важливої ​​мети».

 За матеріалами: zn.ua

Leave a Comment