fbpx
Політика

США закрили повітряний простір для прольоту президента Венесуели

США відмовили в отриманні американських віз членам делегації Венесуели, які повинні були взяти участь у роботі Генасамблеї ООН, що відкрилася в Нью-Йорку 17 вересня. Про це оголосив президент Венесуели Ніколас Мадуро, який розповів, що серед офіційних осіб, які не отримали американські візи, виявився Вільмер Барьентос, який очолює адміністрацію президента, а також командувач збройними силами країни.

Пізніше глава венесуельського МЗС Еліас Хауа повідомив, що влада США відмовилася пропустити в своєму повітряному простір літак президента Ніколаса Мадуро, який повинен був летіти з офіційним візитом до Китаю.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як пояснив глава венесуельського МЗС, візит Мадуро в КНР повинен початися 20 вересня і відмова в прольоті літака не порушить плани президента Венесуели – будуть розроблені альтернативні маршрути.

Тим часом, влада США поки ніяк не коментує відмову у видачі віз венесуельській делегації і закриття американського повітряного простору для літака президента Мадуро. Відносини між цими двома країнами погіршилися ще в 1999 році після приходу до влади Уґо Чавеса, який неодноразово критикував американську політику і звинувачував владу США в підготовці замаху на нього. Нинішній президент Мадуро продовжує його політику.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

США закрили повітряний простір для прольоту президента Венесуели (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: