Процедуру надання соціальної допомоги та послуг потрібно зробити максимально спрощеною – Королевська

Процедура надання соціальної допомоги та послуг повинна бути максимально спрощеною. Про це сказала Н. Королевська під час виїзної наради у Вінниці, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Говорячи про спрощення, я маю на увазі, що людина повинна прийти в центр надання послуг та отримати будь-яку допомогу, субсидію чи пільгу всього лише надавши паспорт. Я вимагаю в найкоротші терміни ввести саме такий механізм при видачі житлових субсидій, допомоги малозабезпеченим сім’ям і при народженні дитини", – сказала Королевська.

За її словами, часи, коли для цього потрібно було вистояти п’ять черг і отримати десять довідок, повинні залишитися в минулому.

Related Post

"Наприклад, у разі Пенсійного фонду – це введення "єдиного вікна" у всіх без винятку відділеннях фонду та якісна робота пенсійного калькулятора, а не біганина людей від кабінету до кабінету для нарахування чи перерахунку пенсій. У разі Служби зайнятості – це коли людина отримує роботу в перші 120 днів після реєстрації в центрі зайнятості, а не півроку шукає її або взагалі не може працевлаштуватися, навіть після проходження навчання", – повідомила міністр.

Джерело: УНН

Leave a Comment