fbpx
Політика

Питання Тимошенко є найбільшою перепоною на євроінтеграційному шляху України – Кваснєвський

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський вважає питання звільнення Юлії Тимошенко найбільшою перешкодою на євроінтеграційному шляху України. Про це екс-глава польської держави заявив в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita.

«Однозначно це так, хоча Євросоюз також ставить дві інші умови: реформа виборчого законодавства та господарського права», – сказав Александр Кваснєвський.

За словами політика, переговори між українською і європейською стороною щодо цього питання ведуться вже не один місяць. Сторони вивчають особливості проблеми, розглядають можливі ризики та шляхи виходу з ситуації. Але розголошувати подробиці Александр Кваснєвський не може  оскільки сам – безпосередній учасник цього процесу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У той же час екс-президент Польщі нагадав, що місія ЄС, до якої входить він і Пет Кокс, покликана стати посередником між Україною і Євросоюзом. За місяць -півтора до призначеної дати підписання Угоди про асоціацію (листопад 2013 року, – прим. авт.) місія повинна підготувати звіт, на основі якого Європарламент визначиться з подальшою долею України в плані її євроінтеграції.

Читайте також: