fbpx
Політика

МЗС КНР: «Китай буде грати конструктивну роль в реалізації угоди щодо хімзброї в Сирії»

Міністр закордонних справ КНР Ван І, який прибув з візитом до Вашингтона, заявив, що Пекін підтримує рамкову угоду про знищення хімічної зброї в Сирії, досягнуту Росією і США. Влада КНР готова грати конструктивну роль в її реалізації.

Незадовго до початку переговорів з держсекретарем Сполучених Штатів Джоном Керрі, голова китайського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Організації з заборони хімічної зброї слід якомога швидше прийняти рішення за пропозиціями щодо контролю та ліквідації сирійських отруйних речовин.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"У той же час Рада Безпеки ООН має підтримати це рішення", – сказав глава китайського МЗС і підкреслив, що Пекін виступає за "врегулювання сирійської проблеми політичним шляхом". 

Ван І повідомив, що обговорить всі ці питання в ході зустрічі з держсекретарем США, в якій планується також торкнутися питання ситуації на Корейському півострові, зміни клімату на планеті і кібербезпеки.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Джон Керрі до початку переговорів зауважив, що Вашингтон розраховує на конструктивну позицію Китаю при обговоренні в Радбезі ООН резолюції щодо хімзброї в Сирії. У той же час держсекретар був змушений визнати, що Вашингтон і Пекін дотримуються різних підходів до сирійських подій.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: