fbpx
Політика

Джон Керрі: «Інспектори ООН підтвердили винність уряду Башара Асада»

Влада США продовжує звинувачувати сирійський уряд у застосуванні хімічної зброї. Так, держсекретар США Джон Керрі стверджує, що доповідь інспекторів ООН повністю підтверджує винність уряду Башара Асада.

"Інспектори повернулися, маючи на руках кілька ключових деталей, які підтвердили винність режиму Асада у здійсненні цієї атаки", – говорить глава американської дипломатії і вимагає від світової спільноти жорсткої реакції щодо уряду Сирії: "Вкрай важливо, щоб міжнародне співтовариство висловилося в найрішучішій формі з приводу необхідності вжиття дієвих заходів з метою позбутися від сирійської хімзброї".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У той же час, Джон Керрі визнає, що ліквідація хімзброї в Сирії можлива і мирними методами, проте, це залежатиме від того, наскільки ООН готова зробити подальші кроки за угодою, досягнутою Росією і Сполученими Штатами в Женеві.

Держсекретар заявив, що в адміністрації президента Барака Обами очікують, що Рада Безпеки ООН має ухвалити резолюцію вже наступного тижня.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Джон Керрі: «Інспектори ООН підтвердили винність уряду Башара Асада» (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: