Трудові мігранти РФ: «Батіг краще, ніж цукерки»

 На думку керівника ФМС Костянтина Ромодановського, боротися з нелегальною міграцією ефективніше методом «батога», ніж у вигляді амністії «цукерками».

На його думку , відкриття патентів на роботу фізичним особам в 2010 році, як і пропонована на сьогоднішній день міграційна амністія, є  інструментом легалізації та законного перебування мігрантів на території Російської Федерації. Будь-який незаконний мігрант міг отримати патент і почати заново свою міграційну історію.

Однак з приблизно 3 мільйонів потенційних порушників міграційного режиму тільки третя частина звернулася за отриманням патенту.

Related Post

Після введення в цьому році механізму щодо закриття в’їзду порушників у РФ, що бажаючих отримати патент стало більше. «Цукерками або морквиною результат ми не отримаємо. Батіг кращий. Бачите самі, що цей батіг, у формі закриття в’їзду, заробив і вже дав свої результати», – сказав Ромодановський на конференції.

За його словами, з початку запуску правового інструменту патентів, що працюють в Росії, законних мігрантів стало більше в 2 рази, а скарбниця від продажу документів отримала близько 16 мільярдів рублів.

Оформлення патентів для мігрантів (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment