fbpx
Футбол

Ліга Європи 2013/2014. «Динамо» – «Генк». Кияни мінімально програють вдома

  Слідом за «Чорноморцем» та «Дніпром», які виграли свої поєдинки, в Лізі Європи 2013/2014 років стартувало і київське «Динамо». Матч «Динамо» – «Генк» вийшов вельми цікавим.

Кияни зобов’язані були реабілітуватися за останній програний матч харківському «Металісту» , та й взагалі за провалений старт чемпіонату України, а от «Генк» мав показати себе хорошим суперником, що він і зробив.

Вже з перших хвилин підопічні Блохіна почали цей матч досить активно. Кілька дальніх ударів завдав Аруна, мав свої шанси і Ідейє. Варто відзначити невпевнену гру динамівської оборони, зокрема Домагоя Види, через помилки якого «Генк» у першому таймі міг забити кілька голів. Проте одним з кращих в цьому матчі був Максим Коваль, який у першій половині проявив клас. Серед бельгійців слід виділити Мбойя, від якого виходила основна загроза. Відмінний момент мав Ярмоленко, пробиваючи з правої ноги, але Кетелеш зміг впоратися з цим ударом українця. Були сьогодні і хороші простріли від Тремулінаса, але жоден з них не призвів до голу. У підсумку перший тайм матчу «Динамо» – «Генк» завершився внічию 0:0.

Другий тайм розпочався не так активно, як перший. Та й взагалі «Динамо» почало показувати якийсь дивний футбол: відсутність швидкості, помилки тощо. Непогано пробивав здалеку Безус, але м’яч пролетів поруч зі штангою. «Генк» повільно, але впевнено йшов до своєї мети, і на 61 -й хвилині це дало результат. Чергова помилка захисту киян призвела до голу: Камю віддав пас вперед, Фоссен м’яч пропустив, Горіус прекрасним ударом відправив м’яч у дальній кут воріт. І навіть після цього «Динамо» бігло вперед без особливого ентузіазму, та й взагалі у них мало що виходило. Більшість атак динамівців зводилися до банальних навісів у штрафну. На останніх секундах кияни могли зрівняти рахунок , але з ударом Ярмоленка впорався воротар.

Матч «Динамо» – «Генк» завершився мінімальною перемогою бельгійців 0:1. Що буде далі?

Читайте також: