Держдума РФ має намір відповісти на резолюцію Європарламенту про тиск Росії на ряд країн Східного партнерства

  Держдума РФ у п’ятницю обговорить проект заяви у зв’язку з прийняттям Європарламентом резолюції про тиск на ряд держав у зв’язку з планами приєднання цих країн до європейської зони вільної торгівлі.

"Додатково включено до порядку денного – завтра буде обговорюватися – заява у зв’язку з прийняттям Європарламентом резолюції, яка містить безпідставні звинувачення на адресу РФ", – сказав журналістам після засідання Ради Думи в четвер перший віце-спікер нижньої палати від КПРФ Іван Мельников.

Європейський парламент 12 вересня підтримав резолюцію "Про тиск, що чинить Росія на країни Східного партнерства в контексті майбутнього саміту Східного партнерства у Вільнюсі".

Резолюція закликає ЄС вжити конкретних заходів для підтримки країн Східного партнерства і переконує Росію, що європейська інтеграція цих держав – в її інтересах.

Related Post

У проекті заяви Держдуми сказано, що нижня палата російського парламенту не дає рекомендацій колегам з Брюсселя, яким чином їм вибудовувати відносини всередині ЄС і з його потенційними партнерами. "У силу цього виходимо з того, що будемо самостійно визначати, яким чином вибудовувати наше майбутнє з найближчими сусідами, братніми для нас народами, об’єднаними спільним прагненням до зближення і вільного розвитку без тиску ззовні, на основі поваги суверенітету та національних інтересів один одного", – наголошується в документі.

Рада Держдуми вважає , що звинувачення з боку ЄС у тиску на ряд держав, зокрема, на Україну "суперечать цілям подальшого розвитку добросусідства і взаємовигідних відносин між Росією і ЄС і є ні чим іншим як спробою перекласти відповідальність з хворої голови на здорову".

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Leave a Comment