fbpx
Суспільство

Верховна Рада ратифікувала конвенцію про значення культурної спадщини для суспільства

На пленарному засіданні 19 вересня Верховна Рада України прийняла в першому читанні і в цілому проект закону «Про ратифікацію Рамкової конвенції Ради Європи про значення культурної спадщини для суспільства» . Документ підтримали 375 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Ратифікувавши конвенцію Україна, таким чином, підтвердила готовність захищати культурну спадщину, а також сучасну творчість, які є важливим чинником успішного розвитку держави. Крім того, Україна погодилася сприяти розвитку знань про культурну спадщину, а також підтвердила готовність дотримуватися всіх зобов’язань та обов’язків, що випливають із членства України в Раді Європи.

Читайте також:  24 лютого 2024 року молодшому сержанту Коваленку Антону присвоєно звання Герой України (посмертно)

Згідно з документом, сторони погоджуються сприяти розумінню загальної спадщини Європи. Воно складається з усіх форм культурної спадщини в Європі, які разом складають загальне джерело пам’яті, розуміння, самобутності, згуртованості і творчості, а також ідеалів, принципів і цінностей, отриманих з багатовікового досвіду, і сприяють розвитку мирного і стабільного суспільства , яке грунтується на повазі прав людини, демократії та верховенстві права.

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: