fbpx
Політика

Єдиний кандидат від опозиції невигідний для Тимошенко – Михайло Чечетов

 Коментуючи заяву екс-прем’єра Юлії Тимошенко про те, що вона проти висунення єдиного кандидата від опозиції, народний депутат України (фракція Партії регіонів) Михайло Чечетов зазначив, що такий кандидат невигідний, насамперед, екс – прем’єру.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, народний депутат висловив таку думку, оскільки вважає, що "у разі його висунення про саму екс -прем’єра всі дуже швидко забудуть".

"Сьогодні Юлія Тимошенко розуміє, що ні у "Батьківщини", ні у "Свободи " немає гідної кандидатури, яку підтримали б усі опозиційні сили", – зазначив М. Чечетов.

При цьому він зазначив, що зараз вимальовується кандидатура лідера парламентської фракції "УДАР" Віталія Кличка, яка особисто Ю. Тимошенко не влаштовує.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Кличко заявив, що потрібен єдиний кандидат, розуміючи, що він сам може ним стати. Але Тимошенко проти, тому що якщо таким кандидатом стане Кличко, вона буде нікому не потрібна, її швидко забудуть. Це – страх практично піти в небуття, якщо з’явиться новий опозиційний лідер", – підкреслив М. Чечетов.

Він також зазначив, що Ю. Тимошенко зараз сприятиме не стільки перемозі опозиції, скільки збереженню свого статусу на політичній арені.

"Юлія Володимирівна зацікавлена ​​в тому, щоб не обрали єдиного кандидата. Тому що вона, як актриса на сцені, хоче ще побути на політичній арені, але своїми діями практично ховає політичну перспективу опозиції на виборах в 2015 році", – упевнений парламентарій.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"В опозиції недурні люди, вони розуміють, що перемогти Януковича у 2015 році буде неможливо. І тому вони грають на перспективу. Адже кандидат, який вийде у другий тур президентських виборів і програє Віктору Януковичу, тим самим голосно заявить про себе. Він матиме козирну карту вже на 2020 рік. І, виступаючи проти затвердження такої кандидатури, Юлія Тимошенко тим самим ставить під сумнів політичне майбутнє опозиції", – сказав він.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: