fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію посприяє послідовному руху України до європейської якості життя – Азаров

  Підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом посприяє послідовному руху України до європейської якості життя, заявляє прем’єр-міністр України Микола Азаров.

"На сьогодні ми не ставимо на порядку денному питання членства України в ЄС, але з підписанням Угоди про асоціацію ми створюємо умови для послідовного руху до європейської якості життя", – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Прем’єр підкреслив, що ця Угода є "дорожньою картою" на шляху до тієї країни, яку хочуть бачити більшість українців.

М. Азаров підкреслив, що Угода не є догмою, оскільки є можливість для її періодичного перегляду.

"Важливо те, що Угода про асоціацію не догма, передбачені можливості для її періодичного перегляду. Це рівноправний міжнародний договір. На найвищому рівні політичний діалог буде відбуватися на рівні самітів", – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами прем’єра, для контролю за виконанням угоди і її переглядом буде створена Рада асоціації.

М. Азаров вказав, що Угода про асоціацію в ЄС несе доленосні зміни для України. У той же час прем’єр підкреслив, що головний ризик для України полягає в тому, що для "модернізації необхідні колосальні ресурси і час".

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: