fbpx
Політика

Проект Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом схвалений Кабміном

  Кабінет міністрів України на засіданні в середу схвалив проект Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та його державами – членами, повідомили в прес -службі уряду.

"Щойно, як стало відомо, урядом було схвалено проект Угоди про асоціацію з ЄС", – сказав представник прес -служби журналістам у середу в Києві.

У серпні уряд оприлюднив проект угоди на сайті Кабміну. Документ викладений на 236 сторінках.

Проект угоди, що включає всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС, складається з семи розділів і 486 статей, ряд з яких присвячений діяльності медіа, захисту персональних даних, захисту інтелектуальної власності тощо.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Згідно з проектом угоди, цілями асоціації є: сприяння поступовому зближенню сторін, поглиблення участі України у політиці, програмах та агентствах ЄС, запровадження умов для посилених економічних і торговельних відносин, які будуть вести до поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС, в тому числі завдяки створенню поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, поглиблення співпраці у сфері безпеки з метою забезпечення верховенства права та поваги до прав людини і основних свобод.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Згідно з  рядом додатків до проекту угоди, Україна також зобов’язується адаптувати вітчизняне законодавство із зазначенням конкретних термінів. Зокрема, передбачається приведення законодавства про аудіовізуальні медіауслуги протягом двох років після набуття чинності документа.

Як повідомлялося, міжвідомче узгодження проекту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом було завершено в серпні.

Після схвалення урядом, пропозицію про підписання Угоди про асоціацію буде передано президенту України.

Київ сподівається підписати угоду під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: