fbpx
Інновації

НАТО допоможе Україні реформувати Збройні сили

Північноатлантичний альянс розраховує на подальшу співпрацю з Україною з економічних та соціальних програм, які пов’язані з реформою Збройних сил. Відповідну заяву на прес-конференції зробив Марчін Кожіел, директор офісу зв’язку НАТО в Україні.

За його словами, для НАТО партнерство з Україною має велике значення.

«Ми і надалі хочемо підтримувати з Україною інституційний діалог, який зосереджується на економічних питаннях безпеки і оборони, а також на економічних аспектах перебудови оборонної промисловості в країні , – розповів Кожіел.

Він зазначив, що важливим майданчиком для проведення консультацій є робоча група Україна – НАТО, що займається питаннями економічної безпеки.

Представник НАТО зазначив, що зараз один з пріоритетів північноатлантичного альянсу у співпраці з Україною – це подолання наслідків військової реформи.

На думку чиновника, внеском НАТО в соціально – економічну стабільність в Україні є допомога у подоланні соціальних та економічних наслідків проведення військової реформи в країні. Зокрема, це стосується фінансування програм з соціальної адаптації звільнених військовослужбовців.

«Діяльність НАТО в Україні – це не тільки оборонна реформа, це і допомога громадянам. Це такий аспект, який багато людей не пам’ятають», – підкреслив Кожіел.

Нагадаємо, що в рамках проекту Трастового фонду НАТО зі знищення старих боєприпасів, легких озброєнь, протипіхотних мін та стрілецької зброї Україна залучила виробничі потужності «Укроборонлізинг», «Центру УОС – ДМ», «Укроборонсервісу», НДІ хімічних продуктів (Шостка), а також НВО «Павлоградський хімічний завод». Повідомлялося, що в Павлограді утилізують старе ракетне паливо.

За матеріалами: УНН

Читайте також: