fbpx
Політика

Чуркін: «Росія сподівається на зважену резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії»

Постпред Росії при ООН Віталій Чуркін заявив журналістам, що Росія сподівається на те, що пропонована низкою західних країн резолюція щодо сирійської хімзброї буде враховувати домовленості глави МЗС Росії Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі.

"Французькі колеги зараз готують проект разом з американцями і англійцями. Сподіваюся, що цей проект буде виходити з того, що погоджено в Женеві, а не міститиме елементи, які вони іноді вносять в публічних заявах", – сказав Віталій Чуркін.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Він також підкреслив, що Москва закликає вивчити всі повідомлення про те, що хімічну зброю 21 серпня застосувала опозиція.

"Повідомлення про те, що опозиція використовувала хімічну зброю 21 серпня, не повинні бути відкинуті. Вони також повинні бути дуже серйозно вивчені. Я думаю, що заяви про те, що опозиція не могла зробити деякі речі, не цілком наукові і не засновані на реальності", – сказав російський дипломат.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами Чуркіна, доповідь, представлена інспекторами ООН, яка підтвердила факт застосування хімічної зброї в Сирії, насичена технічними подробицями і вимагає вивчення.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: