fbpx
Новини світу

ФСКН РФ підготувала програму реабілітації наркозалежних

Глава російської Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов, виступаючи на засіданні Державного антинаркотичного комітету, заявив, що для подання президенту Росії відомство підготувало програму національної системи комплексної реабілітації наркозалежних.

За словами Іванова, ситуація з наркоманією в РФ продовжує залишатися вкрай гострою. Дані останнього моніторингу свідчать, що понад 18 000 000 осіб (12 % населення Росії) хоча б раз пробували наркотики, близько 8 000 000 осіб вживають наркотичні препарати з різним ступенем регулярності. Щорічно в результаті наркотичного отруєння помирає до 30 000 росіян.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

"Ми повинні зробити всі заходи, щоб кардинально змінити ситуацію", – заявив глава ФСКН, підкресливши, що на сьогоднішній день наркологічні служби повертають у суспільств , на жаль, тільки менше одного відсотка наркозалежних. Зараз, за словами Віктора Іванова, в регіонах починають вибудовуватися механізми повернення наркозалежних у суспільство, для цих цілей створені десятки недержавних центрів, однак їм не завжди вистачає фінансування.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: