fbpx
Політика

Російські депутати хочуть на законодавчому рівні вирішити проблему SMS-спаму

 Депутат «Єдиної Росії» Ілля Костунов вніс на розгляд Державної Думи законопроект, яким пропонує створити спеціальну базу номерів мобільного зв’язку для абонентів, які не бажають отримувати SMS -рекламу на свої телефони.

Як повідомляється, даним законопроектом також передбачається штраф для рекламодавця. Так, за дане порушення громадянам доведеться заплатити від 2 до 3,5 тисяч рублів, посадовим особам – від 4 до 20 тисяч рублів, а юридичним особам – від 100 до 500 тисяч.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Відповідно до законопроекту, кожен абонент зможе самостійно внести свій номер в цю саму базу, а також за необхідності видалити його з неї. При цьому наголошується, що буде доступно кілька способів для здійснення цього завдання.

Примітно, що навіть якщо абонент раніше вільно чи мимоволі давав згоду на отримання SMS-реклами, але пізніше все-таки вніс свій номер в базу, то надсилати йому будь-яку рекламну інформацію буде заборонено.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Якщо законопроект буде прийнятий, то набуде чинності з вересня наступного року.

За словами Костунова, уряд повинен буде щотижня оновлювати список номерів у цій загальноросійській базі.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: