fbpx
Політика

Пан Гі Мун: «Для визначення винних у використанні хімічної зброї в Сирії потрібно нове розслідування»

Після закритої наради в РБ ООН генеральний секретар ООН Пан Гі Мун повідомив, що 21 серпня в передмісті Дамаска було застосовано хімічну зброю. Однак, за словами генсека ООН, щоб визначити винних у використанні хімічної зброї в Сирії, потрібно відправити у цю країну фахівців, які повинні будуть провести нове розслідування і встановити винних.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Наші фахівці на основі отриманої ними інформації підтвердили, що 21 серпня в передмісті Дамаска Гуті було використано хімічну зброю", – заявив Пан Гі Мун, додавши, що йдеться про масштабне застосування отруйного газу зарин, сліди якого виявлені у 95 % жертв. Крім того, сліди зарину виявлені на осколках випущених по Гуті ракет.

Генсек ООН підкреслив, що Рада Безпеки ООН повинна зробити все, щоб винні в застосуванні хімзброї в Сирії були покарані. Пан Гі Мун повідомив, що місія ООН обов’язково повернеться в Сирію, щоб розслідувати всі випадки застосування хімзброї, відбудеться це після того, як буде досягнута відповідна домовленість з сирійським урядом.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: