fbpx
Футбол

«Не потиснувши руку Севідову, Луческу переключив увагу преси на себе», – думка експерта

Колишній футболіст «Дніпра» і «Динамо» Руслан Бідненко прокоментував нещодавню поразку «Шахтаря» від «Карпат» (2:3) в чемпіонаті України. Крім того, Бідненко «пройшовся» і по скандальному вчинку головного тренера «гірників» Мірчи Луческу – румунський фахівець відмовився потиснути руку своєму колезі, головному тренеру львів’ян Олександру Севідову.

Бідненко нагадав, що в останніх трьох матчах Прем’єр -ліги «гірники» набрали всього лише одне очко.

«Думаю, що такого результату від чемпіона ніхто не очікував. Швидше за все, подумки бразильці "Шахтаря" вже були на матчі Ліги чемпіонів з "Реал Сосьєдадом"», – міркує екс – футболіст.

На думку Бідненка, для «донецьких бразильців» Ліга чемпіонів – це першочерговий турнір, тому що там вони «на виду» і завжди викладаються по максимуму. У матчі з «Карпатами» вони, напевно, вирішили взяти львів’ян «однією лівою», за що і поплатилися.

«Але і львів’яни, звичайно ж, налаштувалися дуже серйозно. Це було видно», – додав Бідненко.

Крім того, позначилася і відсутність Даріо Срни на полі. Хорват – це футболіст, який може повести всіх партнерів за собою. Срна – як граючий тренер. Тому, якби він зміг зіграти у Львові, то «Шахтар» не програв би.

«Згоден, що, чи не потиснувши Севідову руку, Луческу переключив увагу преси на себе, щоб відвести її від футболістів», – додав Бідненко.

Він нагадав, що Жозе Моурінью дуже часто чинив аналогічним чином. На думку експерта, це такий тактичний хід, і Луческу зробив теж саме.

«Луческу досвідчений тренер і знає, як потрібно себе вести. Хоча з етичної точки зору Луческу, звичайно ж, вчинив неправильно», – підсумував Бідненко.

Свої коментарі з приводу вчинку Луческу висловив і Олег Саленко.

«Мені здається, що це досить неприємний момент для команди такого високого рівня як донецький "Шахтар". Можна сказати, удар по іміджу команди», – заявив Саленко.

За матеріалами: sport.ua, championat.com Фото: ua -football.com

Читайте також: