fbpx
Україна

Міська електричка в Києві отримає нові поїзди

Голова Київської міської державної адміністрації О. Попов дав доручення профільному заступнику знайти інвестиційно-фінансовий ресурс для придбання в наступному році трьох нових поїздів українського виробника, пристосованих для потреб міської електрички. Про це УНН повідомили в прес -службі КМДА.

Як раніше повідомляв заступник голови КМДА М. Костюк, головною проблемою невиходу на лінію електричок є понаднормова зношеність поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років. За приблизними підрахунками, через це на бюджет міста лягають додаткові витрати на ремонт і утримання в сумі близько 3 млн грн на місяць. Новий рухомий склад дозволив би зменшити навантаження на міський бюджет .

Читайте також:  Життя та смерть полковника "Карпатської Січі" Михайла Колодзінського

Крім того, проект "Міська електричка" вирішено виділити в окреме комунальне підприємство з подальшим форматуванням його в партнерський проект із залізницею. Такий крок дозволив би не обтяжувати КП "Київпастранс", у відомстві якого зараз перебуває кільцева електричка, невластивим для нього видом громадського транспорту.

Джерело: УНН

Читайте також: