Експерти із США та Росії підготують проект ліквідації хімзброї з Сирії – Лавров

Експерти з Росії і США Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ ) вже найближчим часом підготують свої пропозиції про механізм ліквідації сирійської хімічної зброї. Про це заявив глава російського МЗС Сергій Лавров.

«Міркування американських і російських експертів про те, як зараз бачиться вирішення з ліквідації хімзброї, в загальних рисах викладені в женевському документі», – зазначив Лавров.

Він додав, що всі ці міркування ще належить перевести на зрозумілу чітку, – « здійсненну юридичну мову».

«Відповідний проект російські та американські експерти, фахівці Організації по забороні хімічної зброї, в найближчі дні підготують і внесуть», – запевнив Лавров.

Related Post

Про це політик заявив в ході прес -конференції за підсумками переговорів з Лораном Фабіусом, міністром закордонних справ Франції.

Раніше повідомлялося, що генсек ООН Пан Гі Мун, назвав застосування хімзброї в Сирії військовим злочином і закликав притягнути всіх винних до відповідальності. Про це генсек ООН заявив, отримавши доповідь від експертів, в якій підтвердилося, що 21 серпня під Дамаском було застосовано хімічну зброю. На думку Фабіуса, доповідь експертів ООН не залишає сумнівів у тому, що провину за використання хімічної зброї під Дамаском несе сирійська влада.

Стало відомо, що в США готують план знищення лідерів «Аль- Каїди». Лідери «Аль- Каїди» перебралися до Сирії після початку збройного конфлікту. В останні місяці в Сирії серйозно зміцнилася угруповання «Ісламська держава в Іраку та Сирії».

«В останні місяці спостерігається постійний приплив до Сирії високопоставлених командирів з "Аль- Каїди". Вони перекидають в цю країну великі гроші, що говорить про те, що вони збираються там влаштуватися», – заявив один із співробітників спецслужб США.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment