fbpx
Політика

Олександр Єфремов: Вибори в Києві повинні проводитися в 2015 році

 Голова парламентської фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов вважає неконституційною пропозицію провести вибори мера Києва в поточному році. Вони мають відбутися за планом разом з іншими виборами до місцевих рад, призначеними на жовтень 2015 року.

 «Вони (опозиція) хочуть проводити одні вибори в один час, а інші – в інший, це суперечить Конституції, в якій записано, що всі вибори на території України проводяться в один час. І наступні вибори до місцевих рад у нас повинні бути проведені в жовтні 2015 року. Це написано в Конституції» – заявив Олександр Єфремов на брифінгу у Верховній Раді.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 У той же час регіонал закликав колег від опозиції припинити піаритися на питанні проведення виборів у столиці. Передусім Олександр Єфремов радить розібратися, кого і коли слід обирати, чи відповідають бажання нормам закону. Якщо ні – підготувати відповідний законопроект і винести його на розгляд парламенту.

 Але як би там не було, політик вважає, що ситуація з київськими виборами вже зайшла в глухий кут: «Сьогодні в питанні проведення виборів у Києві ми вийшли з юридичного поля. І необхідно або увійти до нього, або залишатися далі поза юридичним полем».

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: