fbpx
Економіка

«Експорт українських ліків збільшився на 25%», – Держлікслужба

2013 року обсяг експорту українських ліків збільшився на 25%. Це стало можливим завдяки впровадженню Кабінетом міністрів і Державною службою лікарських засобів заходів з якості та контролю ліків. Про це повідомив глава Держлікслужби Олексій Соловйов на брифінгу в Кабінеті міністрів України.

«Завдяки переходу з 2010 року на європейські стандарти виробництва і якості в поточному році обсяг експорту ліків збільшився на 25%», – заявив керівник Держлікслужби, додавши, що ліки українського виробництва поставляються на всі континенти, крім Австралії.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За словами Соловйова, сприяти зростанню експорту буде прийняття взаємного визнання з Євросоюзом результатів контролю та інспекцій. Відзначається, що Держлікслужба вже почала з Єврокомісією консультації з цього приводу.

«Це дасть можливість експортувати українські ліки без додаткових технічних бар’єрів» – стверджує він.

Олексій Соловйов також повідомив, що на сьогоднішній день в Україні працює 114 підприємств, які мають діючу ліцензію на виробництво лікарських препаратів.

Крім того, глава Держлікслужби додав, що на внутрішньому ринку значно збільшилися обсяги реалізації продукції вітчизняного виробництва. При цьому глава Держлікслужби зазначив, що пацієнти в українських аптеках також надають перевагу вітчизняним лікарським препаратам.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Про це говорить і статистика. Зараз 65% упаковок, які продаються в українських аптеках – це препарати вітчизняного виробництва. Така тенденція в Україні спостерігається впродовж останніх 10-ти років», – стверджує Олексій Соловйов.

Він запевнив, що Кабінет міністрів та Державна служба з лікарських засобів України і надалі збираються приділяти серйозну увагу розвитку вітчизняної лікарської індустрії.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: