fbpx
Економіка

В Україні різко дорожчають овочі та фрукти

Останні кілька тижнів в Україні зберігається тенденція різкого зростання вартості плодоовочевої продукції. Так, тільки за останній тиждень вартість овочів і фруктів збільшилася на 7 %, а тижнем раніше – на цілих 15%. Загалом оптові ціни на вітчизняному ринку зросли на 23%. За словами керівника проекту «АПК – Інформ: овочі і фрукти» Тетяни Гетьман, лідером за темпами зростання цін минулого тижня залишалася цибуля ріпчаста. Вона подорожчала на 15-17 %. Скачок цін експерт пов’язує більше з психологічними факторами, ніж з реальною ситуацією з попитом і пропозицією цього продукту, оскільки збирання пізніх сортів і гібридів цибулі в професійних господарствах тільки починається. Спостерігається підвищення цін і на тепличні огірки, кавун, яблуко.

А ось капуста, за словами Тетяни Гетьман, єдиний продукт плодоовочевого кошика, ціни на який продовжують падати. У той же час капуста залишається найдешевшим продуктом серед овочів в Україні .

Нагадаємо, у вересні 2013 року, порівняно з торішніми показниками, овочі « борщового набору» в Україні подорожчали більше ніж наполовину.

За матеріалами: АПК – Інформ: овочі та фрукти

Читайте також: