Верховний суд Росії скасував штрафи за паркування в Москві

Судова колегія з адміністративних справ Верховного суду Російської Федерації визнала недійсними штрафи за порушення правил використання платних парковок в Москві. Відповідне визначення було винесено судом у червні цього року за скаргою юриста Віктора Вескера, однак про нього стало відомо тільки у вересні.

Суд дійшов висновку, що деякі положення Кодексу міста Москви про адміністративні правопорушення суперечать російському федеральному законодавству. Зокрема, не чинним з моменту винесення судом ухвали був визнаний штраф за розміщення на парковці столиці машини без номера або з нечитабельним номером (5 тис. рублів). Недійсними колегією також були визнані штрафи за порушення правил використання міських парковок та порушення порядку з оплати паркування, які становлять 1,5 тис. і 2,5 тис. рублів, відповідно.

У силі колегія залишила штраф за неоплату паркування, який становить 2,5 тис. рублів.

Related Post

Своїм рішенням Верховний суд Росії частково задовольнив скаргу Віктора Вескера, який ще в березні цього року спробував оскаржити легальність введення платних парковок в Московському міському суді, де йому було відмовлено в позові.

Після прийняття даного рішення про скасування штрафів, у серпні цього року, департамент транспорту російської столиці і сам Віктор Вескер подали нові скарги на винесене судом визначення в апеляційну колегію Верховного суду РФ. Суть нових претензій сторін, а також дати засідань суду за даними скаргами невідомі.

З моменту введення платних парковок в центрі столиці в листопаді минулого року часто надходили дані про те, що деякі водії закривають частину номера машини різними предметами, щоб не платити штраф за неоплату паркування.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment