fbpx
Політика

Євросоюз збирається скоротити соціальні допомоги і пільги – Медведчук

Європейський союз для відновлення темпів економічного зростання збирається скоротити соціальні допомоги і пільги. Про це у своєму блозі написав Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

За його словами, в місті Криниця-Здруй (Польща) пройшов економічний форум «Центральна та Східна Європа перед обличчям кризи. Локомотиви економічного зростання в регіоні», в ході якого провідні експерти з ЄС поділилися своїми пропозиціями та прогнозами.

Складність питань промисловості та підприємництва, що нині стоять перед Євросоюзом, змалював екс-комісар Єврокомісії Гюнтер Ферхойген: «Питання конкурентоспроможності – це ключ до зростання. Саме на ньому і повинні зосередитися країни Євросоюзу, це запорука виживання. Ми не можемо конкурувати з іншими країнами дешевою працею, поганим ставленням до природи або низькими соціальними стандартами. Єдиний вихід – це найвища якість, інновації та технології».

Гюнтер Ферхойген упевнений в тому, що вихід існує тільки один: «Політики повинні позбавитися від непотрібних програм і пільг, зосередившись на найбільш потрібних речах – це освіта і професійна підготовка, а також створення атмосфери для інновацій».

Він зазначив, що на практиці концентрація на «найпотрібніших речах» означає відмову від усього «непотрібного». Тобто, пояснив експерт, Євросоюз повинен відмовитися від соціальних програм, частини пенсійних зобов’язань, підтримки малозабезпечених громадян і решти «баласту».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Медведчук заявив, що незабаром Євросоюз чекають дуже серйозні випробування, в тому числі і на міцність їх нинішнього союзу.

«Експерти скептично ставляться до політики лідерів ЄС. Тим часом їхні українські колеги розповідають своєму народу про переваги інтеграції в ЄС і вигодах від вступу України до зони вільної торгівлі. Не розуміючи того, що якщо Євросоюз пропонує затягнути пояси, то це стосується також і тих держав, які збираються підписати Угоду про асоціацію на Вільнюському саміті», – підсумував політик.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: