fbpx
Наука

Зонд Voyager розповість людству про нескінченність

Земляни вперше в історії свого існування отримали можливість розповісти про себе сусідам по галактиці за допомогою космічного зонда Voyager -1, який подолав кордон нашої Сонячної системи і вирвався за її межі. Апарат був запущений в 1977 році і несе на золотій пластині закодоване послання, а його прилади продовжують досі справно працювати. 

Voyager-1 подав на Землю сигнали, які після розшифровки, вчені з Університету Айови пояснили, що саме так звучить плазма за межами Сонячної системи і космічний зонд Voyager остаточно покинув межі геліосфери – своєрідного міхура, заповненого сонячним вітром. Далі перед ним тільки міжзоряний простір.

"Це воістину унікальне досягнення, особливо якщо враховувати, що космічна ера почалася всього 55 років тому. У 1977 році ми сподівалися лише на знімки Юпітера і Сатурна, а зараз сподіваємося сфотографувати нескінченність», – не приховує захвату консультант проекту Voyager -1 Гері Старк.

Учені вважають, що енергії у зонда вистачить до 2025 року, а пізніше апарат, швидше за все, втратить зв’язок з тими, хто ним керує. 

Зонд Voyager розповість людству про нескінченність (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: