Влада Києва зажадала від шкіл списки дітей журналістів

Міське управління освіти і науки (МУОН) зараз збирає інформацію про дітей- школярів, батьки яких працюють в засобах масової інформації.

Про це виданню ZN.UA на умовах анонімності повідомили джерела в головному управлінні освіти і науки в школах.

За наявними даними, така робота «в терміновому порядку» ведеться, починаючи з четверга. Прізвище-ім’я дитини, прізвище-ім’я батька-журналіста, а також місце його роботи – цю інформацію в режимі «терміново і важливо» школи повинні повідомити столичним чиновникам.

Зазначимо, що відповідне завдання було поставлене перед районними управліннями освіти під час засідання в міському управлінні. Як повідомляють джерела, озвучила таке «прохання» київської влади прес-секретар міського управління освіти і науки Марія Кравчук.

Related Post

Представники ЗМІ звернулися за роз’ясненнями в МУОН. Як виявилося, зараз начальник МУОН Оксана Добровольська перебуває у відрядженні, а її заступник також зайнятий. Незважаючи на це, Марія Кравчук запевнила ЗМІ в тому, що таких завдань київські школи не отримували.

«Ми тільки звернулися до районів з проханням надати список тих навчальних закладів, в яких зможуть взяти представників засобів масової інформації для висвітлення різних заходів. Адже є такі директори, які соромляться журналістів та відеокамер», – стверджує прес-секретар.

У свою чергу директори шкіл, з якими поспілкувалися журналісти, засумнівалися в цьому аргументі: «Зараз у кожному районі міста є школи, в які запрошують ЗМІ. Перелік цих навчальних закладів добре відомий управлінням освіти на всіх рівнях. Тому немає сенсу ще раз збирати такі дані».

Незважаючи на запевнення МУОН, на умовах анонімності ЗМІ вдалося отримати підтвердження інформації щодо складання списків дітей журналістів, як мінімум, в 2-х районах Києва – Оболонському та Голосіївському.

За матеріалами: zn.uа

Leave a Comment