fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Прорив дамби в Арцизькому районі Одеської області. ДСНС евакуює людей

 Прорив греблі стався на річці Когильник в Арцизькому районі Одеської області за 5 км від села Красне близько 13.20 у п’ятницю. Як повідомила агентству "Інтерфакс- Україна" помічник начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Майя Гринько, прорив стався через сильний дощ.

 В даний час співробітники ДСНС приступили до евакуації 400 жителів села Красне, чиї будинки виявилися підтоплені. Таким чином, загальна кількість евакуйованих через підтоплення жителів збільшилася до 500 осіб.

 У результаті прориву дамби ніхто не постраждав, але рятувальники очікують погіршення ситуації, оскільки дощ не припиняється.

 Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Валерій Матковський також повідомив, що в результаті повені в трьох місцях зруйнована залізниця між Березино і Арциз. Частково зруйнована автомобільна дорога Березино – Весела Долина. Зруйновано 100 метрів газопроводу, він відключений.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як повідомлялося, в Тарутинському та Арцизькому районах Одеської області через тривалий дощ сталося часткове підтоплення близько 200 приватних житлових будинків і 250 господарств, а також перекрито рух транспорту на трасі Серпневе – Арциз- Татарбунари.

 12 вересня на зазначених територіях випало близько 200-300 мм опадів, внаслідок чого стався підйом рівня води у малих річках Анчорак і Когильник, які пересихають.

 У районі житлових будинків і господарств в населених пунктах Березино, Веселий Кут, Перемога, Червоне і Тарутине вода піднялася на 20-30 см, припинено електро-і водопостачання. З підтоплених приватних житлових будинків тимчасово відселено 114 осіб, які розміщені в приміщенні сільської ради та в будинку культури.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 У ніч з 12 на 13 вересня підрозділами Головного управління ДСНС України в Одеській області проводились роботи по відкачці та відведенню води. О 3.00 13 вересня на всіх ділянках спостерігався поступовий спад води.

 Станом на 7.00 13 вересня підтоплення житлових будинків не було. Рятувальники почали роботи з відкачування води з підвальних приміщень та приватних господарств. Рух автотранспорту на трасі Серпневе – Арциз-Татарбунари було відновлено.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: