fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Пожежа у психлікарні в Росії. Порушено справу за двома статтями

  Слідчий комітет перевірить на відповідність закону дії чиновників, відповідальних за пожежну безпеку в психоневрологічному інтернаті в Новгородській області, де рано вранці в п’ятницю сталася пожежа, повідомив "Інтерфаксу" офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"У рамках кримінальної справи, порушеної за статтями 109 (спричинення смерті з необережності) і 293 КК РФ (халатність) будуть перевірені повнота і законність дій чиновників, в обов’язки яких входить забезпечення безпеки пацієнтів медичного закладу. У зв’язку з цим слідчими проводяться обшуки, вилучається документація в психоневрологічному інтернаті", – сказав В. Маркін.

Він зазначив, що СКР має офіційно в розпорядженні дані про загибель санітарки, яка рятувала пацієнтів, невідомою залишається доля 35 осіб.

"За попередніми даними, причиною пожежі слугувало необережне поводження з вогнем одного з пацієнтів", – сказав В. Маркін.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Він додав, що на місці події працюють слідчі і криміналісти регіонального управління Слідчого комітету, на допомогу яким направлені досвідчені слідчі і криміналісти центрального апарату СКР.

"Встановлюються і допитуються очевидці події", – сказав В. Маркін.

За минулі кілька років у РФ були випадки загорянь в психіатричних лікарнях, але з менш тяжкими наслідками.

Так, у грудні 2009 року пожежа в психіатричній лікарні в Петербурзі забрала життя однієї людини. Загинув чоловік 1967 народження.

У січні 2010 року сталася пожежа в психіатричній лікарні в Саратовській області. Жертв і постраждалих не було.

У лютому 2010 року в Самарській області сталася пожежа в пансіонаті для психічно хворих. 11 людей постраждали.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

У жовтні 2010 року, пожежа сталася в психіатричній лікарні в Москві на Заміському шосе, жертв і постраждалих не було. У тому ж місяці згоріла психіатрична лікарня в Новосибірську, в пожежі також ніхто не постраждав.

У січні 2011 року через пожежу у психлікарні у Владивостоці пожежникам довелося евакуювати з будівлі більше 130 осіб. Жертв і постраждалих завдяки своєчасній евакуації не було.

У ніч на 26 квітня 2013 року в психіатричній лікарні № 14 у селищі Раменский у Дмитрівському районі Підмосков’я сталася велика пожежа. Загинули 38 людей, врятувалися троє – медсестра і два пацієнти.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: