fbpx
Економіка

«Газпром» збільшить поставки газу в Білорусь в 2013 році – Олексій Міллер

  Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі з білоруським президентом Олександром Лукашенком пообіцяв збільшення поставок газу в Білорусь в нинішньому році, повідомили агентству "Інтерфакс- Захід" у п’ятницю в прес -службі глави білоруської держави.

"У нас в основному бізнесі з поставок і транзиту газу дуже хороша динаміка. Об’єм постачань до Білорусі в цьому році збільшиться. Також зростуть обсяги транзиту в першу чергу по газопроводу "Ямал- Європа", – наводить слова О. Міллера президентська прес -служба.

З посиланням на слова глави "Газпрому" прес -служба повідомляє, що збільшаться обсяги інвестування в модернізацію газотранспортної системи.

У прес -службі повідомили, що О. Лукашенко і О. Міллер обговорили перспективи розвитку газотранспортної системи на території Білорусі, в тому числі за рахунок будівництва магістрального газопроводу "Ямал- Європа -2".

Як повідомляє прес -служба, Міллер "висловив зацікавленість у реалізації цього проекту". "Щодо попереднього року обсяг інвестицій зросте на 20%. Ми вже разом з адміністрацією президента, урядом Білорусі вибудували чітку програму, визначили пріоритетність і першочерговість наших кроків і дій. Це стосується і збільшення потужностей підземного зберігання газу та реконструкції газорозподільних станцій", – наводить слова Міллера прес -служба президента.

О. Лукашенко, звертаючись до О. Міллера, сказав: "Готуючись до цієї зустрічі, я з подивом виявив, що, напевно, вперше за багато років, що є дивним, навіть ні в чому не можу дорікнути "Газпрому". За все, що купили у вас, ми заплатили. За все, що ви прокачали через нас, ви нам заплатили повністю. Все, що ви обіцяли, починаючи від підтримки дітей, зробили".

"Нові проекти і програми, які запропоновані до сьогоднішнього обговорення, нас дуже цікавлять, тому я в черговий раз можу вам тільки подякувати за співпрацю", – додав О. Лукашенко.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: