fbpx
Інновації

В Україні з’являться електронні лікарняні листи?

В Україні слідом за електронними медичними картами можуть з’явитися і електронні лікарняні листи. Повідомляється, що українському Міністерству охорони здоров’я за участю Держпідприємництва та інших зацікавлених органів було доручено зайнятися питанням введення відповідного електронного реєстру.

Глава Держпідприємництва Михайло Бродський, слова якого наводять ЗМІ, відзначає, що електронний реєстр дозволить відмовитися від виготовлення та закупівлі лікарняних листів, а це призведе до економії бюджетних коштів.

Передбачається, що доступ до бази даних буде у кожного лікаря за допомогою спеціального ключа. До реєстру вноситимуться дані про хворого, терміни його непрацездатності та інша необхідна інформація. При цьому, працівники відділів кадрів будуть мати можливість перевірити правильність запису в реєстрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже найближчим часом історією можуть стати паперові медичні картки, які будуть замінені картами електронними. Електронні медичні картки прийдуть на зміну паперовим після впровадження Міністерством охорони Всеукраїнського електронного реєстру пацієнтів.

За матеріалами: ligazakon.ua

Читайте також: