fbpx
Економіка

В Україні борги по зарплатах з березня знизилися на 13% – Арбузов

Протягом останніх шести місяців в Україні простежується тенденція щодо скорочення заборгованостей по заробітних платах. За наявними даними, вже на сьогоднішній день з березня борги зменшилися на 143 мільйони гривень або на 13 %. Про це розповів перший віце -прем’єр- міністр України Сергій Арбузов під час наради з питань погашення заборгованостей по заробітній платі, виплати внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості в країні.

Крім того, зазначає чиновник, за 8 місяців 2013 року план власних доходів Пенсійного фонду України був перевиконаний на 1,1 мільярди гривень.

Також, як стверджує перший віце -прем’єр, завдяки Міністерству соціальної політики України та Державної інспекції з праці, владі вдалося посилити контроль над дотриманням законодавства у трудовій сфері.

Звертаючись до всіх учасників наради, Сергій Арбузов заявив, що Віктор Янукович і Микола Азаров визначили в якості пріоритетів питання погашення заборгованості по зарплаті, легалізації зайнятості та внесків до Пенсійного фонду.

«За кожною з цих проблем – долі мільйонів українських громадян. Тому ми просто не маємо права жаліти ресурсів і часу для їх вирішення», – заявив він.

Сергій Арбузов закликав своїх колег не зупинятися і активно працювати далі, так як зараз залишається багато невирішених питань. Зокрема, розповів чиновник, на 9 вересня 2013 року борги по зарплаті в Україні становили 959 000 000 гривень. З них: на держпідприємствах – 336 мільйонів гривень, на комунальних підприємствах – 27 мільйонів гривень, а на підприємствах інших форм власності – 595 мільйонів гривень.

Крім того, Сергій Арбузов запропонував присутнім представникам місцевих органів влади розібратися із заборгованостями прямо на нараді.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: