Австралієць завершив кругосвітній марафон

Новий світовий рекорд поставив австралійський спортсмен Том Деннісс, який завершив сьогодні, 13 вересня, унікальний кругосвітній забіг. Стартувавши в Сіднеї 31 грудня 2011, через 622 дні легкоатлет повернувся в ту ж точку, тим самим подолавши дистанцію в 26 232 км.

З Австралії маршрут Тома Деннісса пролягав через Нову Зеландію, звідти спортсмен відправився в Північну і Південну Америку, потім марафонець перетнув Європу і Азію з заходу на схід, повернувся на західне узбережжя Австралії і по її південному узбережжю відправився до фінішної точки.

У середньому Том Деннісс долав 42 кілометри на день. "На дистанції мені ніколи не приходило в голову все кинути. Не думаю, що багатьом захочеться пуститися в таку подорож, але якщо хтось наважиться, то відчує, що організм почне швидко пристосовуватися", – розповів австралійський марафонець.

Related Post

Тепер Том Деннісс увійде у світову історію як людина, що зробила "найшвидшу пішу кругосвітню подорож". За словами легкоатлета, зараз світ здається йому "не таким великим, яким представлявся у минулому».

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Leave a Comment