fbpx
Економіка

Shell почне видобувати газ на Юзівській площі з 2015 року – Азаров

  Компанія Royal Dutch Shell з 2015 року буде видобувати газ на Юзівському газовому родовищі, повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

 "Важко переоцінити ту операційну угоду про нашу співпрацю в галузі розділу вуглеводнів, яку сьогодні підписано між компаніями Shell і "Надра України", – повідомив М.Азаров на брифінгу в четвер у Гаазі.

 Він додав, що, по суті, з сьогоднішнього дня Shell починає великі роботи з освоєння родовищ в Україні .

 "Про це ми сьогодні говорили з президентом компанії Shell і намітили, що приблизно 2015 року компанія Shell вже буде добувати в Україні значні обсяги газу", – повідомив прем’єр.

 Як повідомлялося, Україна 2012 року провела три конкурси на укладення Угоди про розділ продукції (УРП): на Юзівській (Харківська та Донецька обл.), Олеській (Львівська та Івано-Франківська обл.) І Скіфській (глибоководний шельф Чорного моря) ділянках.

 Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської – англо-голландська Shell, Скіфської – консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійська OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10 %).

 Проект УРП щодо Юзівської площі 16 січня погодила Донецька облрада, 17 січня – Харківська облрада.

 Угода між компанією Shell і ТОВ "Надра Юзівська" про розділ продукції, видобутої в межах Юзівської площі (7,886 тис. кв. км, розташована на території Харківської та Донецької обл.), Підписана 24 січня 2013 року.

 Перші 15 пошукових свердловин у рамках проекту планується пробурити в найближчі п’ять років.

 Shell працює в Україні з 1992 року. В даний час веде діяльність у напрямках розвідки і видобутку вуглеводнів, поставок природного газу, маркетингу паливно-мастильних матеріалів та експлуатації мережі АЗС. В українських компаніях Shell працює більше 2000 чол.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: