Інтернет-олімпіада “Ерудити планети-2013” стартує в жовтні

5 жовтня команди, сформовані на базі освітніх установ Росії і зарубіжних країн – університетів, академій, інститутів, коледжів, ліцеїв, гімназій, технікумів, шкіл, професійних училищ, дозвіллєвих центрів, комп’ютерних залів, будинків творчості, інтелектуальних клубів – зможуть взяти участь у XII Міжнародній Інтернет-олімпіаді «Ерудити планети-2013» . Організатори, презентуючи захід, вказали, що Інтернет -олімпіада ставить перед собою мету розвинути в учнів творчі здібності, розкрити інтелектуальний потенціал, підтримати стійкий інтерес до освітніх предметів, а також виявити нові таланти.

Перша подібна Олімпіада відбулася в 1998 році за участю 37 команд з Москви і російських регіонів. Тоді вона називалася «Ерудити Росії», так як Інтернет в країні ще тільки зароджувався, а про електронну пошту не було чутно і в помині, учасники не могли пересилати відповіді по Мережі. Оргкомітет направляв завдання в звичайних поштових конвертах і через 20-30 днів отримував відповіді. Відповідно, ні про яку чітку фіксацію часу на виконання завдань  не могло йтися.

Зараз Інтернет -олімпіада – це мобільний, чітко налагоджений процес, в якому рахунок йде в буквальному сенсі на секунди. Вік учасників інтелектуальних змагань «Ерудити планети – 2013» – від 6 до 23 років, тому всі учасники розділені на 12 вікових груп. У кожній команді – 6 осіб плюс керівник. Цікаво, що організатори Інтернет-олімпіади поділяють учасників за гендерною ознакою – заліки для хлопчиків і дівчаток здійснюються роздільно.

Related Post

Перший етап Інтернет-олімпіади «Ерудити планети – 2013» пройде 15, 17, 22 , 24, 29 і 31 жовтня, другий – 12 , 14, 19, 21, 26, 28, третій – 3, 5, 10, 12, 17, 19 грудня 2013 року.

За матеріалами: edu.ru

Leave a Comment