Євросоюз має намір розглянути питання збільшення квот поставок молдавського вина – Штефан Фюле

  Європейська комісія розгляне питання збільшення квот поставок молдавського вина в ЄС, повідомив європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в Європейському парламенті в рамках обговорення питання про російський тиск на країни Східного партнерства в Страсбурзі в середу.

Він також дав зрозуміти, що такі "знаки солідарності" також застосовні і щодо інших партнерів, які можуть бути предметом тиску з боку Росії.

"Сьогодні разом з моїм колегою з Комісії європейським комісаром, який відповідає за сільське господарство, Чолошем (Dacian Cioloş) ми обговорили (ситуацію з введенням заборони з боку Росії на молдавські вина – ІФ) і, як результат, ми маємо намір подивитися на можливості збільшити квоти на постачання молдавського вина в ЄС. Ми також плануємо направити в стислі терміни експертів до Молдавії, щоб допомогти подолати деякі бар’єри для їх експорту в інших секторах. Ці знаки солідарності також застосовні і щодо наших інших партнерів , які можуть бути предметом тиску", – сказав Ш. Фюле .

Related Post

За словами європейського комісара , Єврокомісія взяла до відома російську заборону на молдавські сільськогосподарські продукти.

"Нам не відомі деталі цього рішення, але нам також не відомо про причини, пов’язані з харчовою безпекою, які могли б це пояснити. Представники ЄС з питань безпеки не визначили жодних проблем у сфері здоров’я або гігієни з імпортом з Молдавії, і ЄС продовжує імпортувати вино та інші продукти сільського господарства", – розповів Ш. Фюле.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Leave a Comment