fbpx
Політика

Янукович: Україна вивчає документи Митного союзу

 Протиставлення Європейського та Митного союзів є неправильним, адже кожне з інтеграційних об’єднань має свої особливості. Незважаючи на те, що Україна готується до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, країна підписала і меморандум про співпрацю з Митним союзом. На даному етапі йде робота з вивчення документів цього об’єднання.

 «Ми повинні розглянути ці положення на рівні наших експертів, Уряду. Якщо це відповідає нашим національним інтересам, чи не суперечить міжнародним зобов’язанням, ми до них приєднаємося, оформляємо відповідні документи, направляємо їх на розгляд. Якщо вони погоджуються, то ми проходимо ці процедури вже у всіх чотирьох країнах»,- заявив президент Віктор Янукович в ході робочого візиту до Луцька в четвер, 12 вересня.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Що стосується підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, то вона вийшла на фінішну пряму. Документ вже парафований обома сторонами на рівні фахівців.

 «Зараз йде мова про підписання, а далі – ратифікація 28-ма країнами ЄС і Україною в парламентах. Тоді вона набуде чинності», – підкреслив Віктор Янукович.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За матеріалами : president.gov.ua

Читайте також: