ФІФА змінила результат відбіркового матчу ЧС-2014 Туніс – Кабо-Верде

Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу присудив національній збірній Кабо-Верде технічну поразку (0:3) у відбірковому матчі чемпіонату світу з футболу 2014 року зі збірною Тунісу, повідомляється на офіційному сайті ФІФА. Через це рішення збірна команда Кабо-Верде, яка перемогла у груповому турнірі африканської кваліфікаційної зони, позбулася всіх шансів потрапити на чемпіонат світу з футболу в Бразилії.

У матчі, який відбувся 7 вересня 2013, у складі національної збірної Кабо-Верде на футбольне поле вийшов дискваліфікований гравець Фернандо Варела. Через це збірна Кабо-Верде покарана поразкою, а національна футбольна федерація країни – штрафом на суму 6 тисяч швейцарських франків.

Гра збірних Тунісу і Кабо-Верде проходила в рамках останнього туру групового етапу. Перед цим матчем у збірної команди Тунісу було 11 балів, а у Кабо-Верде – 9. Гра закінчилася перемогою збірної Кабо-Верде з рахунком 2:0. Завдяки цій перемозі в активі національної команди стало 12 балів і збірна посіла перше місце у своїй групі. Таким чином, команда Кабо-Верде повинна була пройти в наступний етап.

Related Post

Після рішення дисциплінарного комітету міжнародної футбольної федерації у тунісців стало 14 балів. Збірна Тунісу піднялися на перше місце у своїй групі. Команда Кабо-Верде з 9 балами посіла друге місце в групі і вибула з подальшої боротьби.

Раніше ФІФА вже скасовувала результат матчу відбіркового турніру ЧС-2014 у Африці (також з причини участі в матчі дискваліфікованого гравця). Тоді технічну поразку у поєдинку зі збірною командою Ботсвани присудили національній збірній Ефіопії. Незважаючи на дане рішення ФІФА, в підсумку команда Ефіопії посіла перше місце в групі, випередивши збірну ПАР, Ботсвану і ЦАР.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment