Українська митниця на п’ять годин затримала відправку російського корабля до берегів Сирії

 Вихід із Севастополя російського сторожового корабля Чорноморського флоту «Тямущий», що прямує до берегів Сирії для посилення угруповання російських кораблів в Середземному морі, був затриманий через повторну перевірку документації на українській митниці, повідомило джерело в дивізії надводних кораблів ЧФ. «Митники почали заново формувати списки всього екіпажу, переглядали всі документи, ставили питання, створюється враження, ніби процес був штучно затягнутий», – розповів співрозмовник журналістів.

 Сторожовий корабель повинен був покинути севастопольський порт в 9 ранку за місцевим часом, проте станом на 13:00 «"Тямущий" ще навіть не запустив головний двигун і не почав приготування до виходу в море», зазначило джерело, припустивши, що нинішня затримка пов’язана із суперечкою між Чорноморським флотом і українською митницею щодо податку на вантажі, що поставляються Росією для забезпечення життєдіяльності ЧФ. Нагадаємо, російська сторона наполягає на тому, що українські митники стягують платежі неправомірно. Офіційний Київ,своєю чергою, стверджує, що ніяких пільг для ЧФ у Криму не передбачено законодавством.

 Близько 14:00 надійшла інформація про те, що українська митниця дозволила кораблю Чорноморського флоту покинути севастопольську базу і вийти в море. Раніше планувалося, що сьогодні «Тямущий» повинен пройти Босфор і Дарданелли, але через затримку в Севастополі час входження в ці протоки може бути скориговано.

Related Post

 Також до берегів Сирії для посилення угруповання російських кораблів в Середземному морі слідують ракетний крейсер «Москва» (у вівторок він пройшов протоку Гібралтар ) і великий десантний корабель «Микола Фільченков» (напередодні судно вийшло з Новоросійська).

 За матеріалами: lenta.ru , argumentua.com

Leave a Comment