Україна може увійти до ЄС, якщо того захоче народ – євродепутат

У Євросоюзі розуміють, що Україна зараз робить нелегкий зовнішньополітичний вибір, оскільки основна частина її ринку безпосередньо пов’язана з Росією. Однак євродепутат від Естонії Крістіна Оюланд вважає, що Україні не варто боятися економічних загроз з боку Росії, оскільки підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом відкриє для українських підприємців шлях на нові європейські ринки. Політик нагадала, що свого часу таким же нелегким був вибір балтійських країн, але вони впоралися з усіма проблемами.

«Ми зіткнулися, зокрема, з проблемою подвійних митних тарифів з боку Росії і боролися з цим протягом багатьох років. Через них ми були змушені оперативно переорієнтувати наш ринок на Захід. І Угода про асоціацію пропонує альтернативні нові ринки для українського бізнесу», – підкреслила Христина Оюланд.

Водночас євродепутат порадила Україні набратися терпіння і рухатися вперед до своєї мети. Не виключено, що в перший час українська держава зіткнеться з масою новацій і проблем, відчує втрати у сфері торгівлі. Але з часом ситуація стабілізується. Про це свідчить досвід перших років життя багатьох країн після вступу їх у ЄС. Не виключає Крістіна Оюланд, що з часом Україна стане повноправним членом Євросоюзу, якщо того захоче сам народ.

Related Post

«Україна має величезний потенціал, значні природні та людські ресурси. І якщо ваш уряд зараз серйозно налаштований на проведення реформ, то думаю, люди будуть більш мотивовані на підтримку його дій, спрямованих на інтеграцію в Європу. І не виключено, що Україна стане членом ЄС. Це можливо, якщо цього хоче народ», – заявила політик.

За матеріалами: Українська правда

Leave a Comment