fbpx
Політика

Угода про асоціацію. Шанси її підписати цілком реальні – Янукович

 Президент України Віктор Янукович оцінює шанси підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС у 2013 році, як цілком реальні.

 "Протягом останніх років нам вдалося досягти таких критеріїв у відносинах з Європейським Союзом, які сьогодні відповідають критеріям асоційованого членства. Це рішення будуть приймати всі 28 ( європейських – ІФ) країн. Експерти, з якими ми постійно співпрацювали, фактично дали позитивну оцінку, і у нас є можливість цього року підписати цю Угоду", – заявив він журналістам у четвер у Луцьку (Волинська область).

 На думку голови держави, підписання Угоди про асоціацію не означає, що Київ буде протиставляти інтереси ЄС інтересам Євразійського союзу і Митного союзу.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Нам у жодному разі не слід цього робити. Це не в наших інтересах. Тобто, вибудовуючи наші відносини з Митним союзом, ми завжди повинні пам’ятати, що за нашими відносинами стоять інтереси наших галузей, підприємств, наших людей і нашої економіки. І це має спонукати до пошуку моделі співпраці", – підкреслив президент.

В.Янукович також вважає, що за останні роки "ми займалися цим питанням, і багато чого нам вдалося досягти".

 "Дуже важливо, щоб було розуміння, що нам робити далі. А далі нам абсолютно зрозуміло, що робити: країни Митного союзу за час інтеграції прийняли понад 200 різних положень, а ми в цьому участь не брали. У 2011 році я запропонував нашим партнерам підписати угоду про співпрацю у форматі "3 +1", і Україна почне процес приєднання до положень Митного союзу. Ці положення слід пропустити через всі внутрішньодержавні процедури, які закінчуються раміфікацією у Верховній Раді. Цей процес повинен відповідати нашим національним інтересам, і не повинен порушувати наші міжнародні зобов’язання", – зазначив він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Ми підписали меморандум в Мінську після рішення вищої ради Митного союзу, тому у нас є формат відносин з Митним союзом, і в цьому форматі і на таких умовах ми будемо вибудовувати наші відносини", – підкреслив В.Янукович.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: