Тетяна Дороніна відзначає 80-річний ювілей

  Радянська і російська актриса театру і кіно, режисер, Народна артистка СРСР Тетяна Дороніна відзначає в четвер ювілей.

Її привітали керівники Росії.

"Ви повною мірою реалізували свій невичерпний творчий потенціал, відбулися як талановита актриса, справжня "зірка" вітчизняного театру та кінематографу. Як вдумливий, серйозний режисер. Усі Ваші роботи відзначені особливою духовною силою, глибоким знанням людських характерів, бездоганним художнім смаком, пройняті щирою любов’ю до Росії", – йдеться у вітальній телеграмі президента Володимира Путіна.

"Мільйони людей люблять Вас як чудову актрису, щиру й органічну в будь-якій ролі. Ваш яскравий драматичний талант втілився в образах, які підкорюють глядачів своєю емоційністю і глибиною", – йдеться в тексті вітальної телеграми прем’єр – міністра РФ Дмитра Медведєва, розміщеної на сайті уряду РФ.

Related Post

За словами прем’єра, справжнім акторським тріумфом Т. Дороніної стали роботи в таких фільмах, як "Три тополі на Плющисі", "Ще раз про любов", спектаклях "Хай живе королева, віват!", "Чайка", "Три сестри".

"Людина багатогранного обдарування, Ви відбулися і як режисер. Упевнений, що новий сезон МХАТ імені М. Горького, який Ви очолюєте більше 20 років, за традицією буде успішним, насиченим цікавими прем’єрами", – йдеться у привітанні.

Тетяна Дороніна народилася 12 вересня 1933 року в Ленінграді, закінчила Школу-студію МХАТ. Служила в Ленінградському театрі ім. Ленінського комсомолу, Великому драматичному театрі ім. М.Горького, МХАТі, театрі ім. В. Маяковського та інших московських театрах. З 1987 року стала художнім керівником МХАТу ім. М.Горького.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Leave a Comment