Сирія відмовиться від хімічної зброї – Асад

 Сьогодні, 12 вересня, президент Сирії Башар Асад виступив із заявою, що країна згодна повністю відмовитися від хімзброї, підписавши відповідну угоду. Про наміри сирійського президента стало відомо після його інтерв’ю російському телеканалу.

 Голова арабської держави зазначив, що дане рішення було прийнято не через активні погрози з боку Сполучених Штатів Америки, а через позицію Російської Федерації з даного питання.

 За словами Асада, найближчим часом з Дамаска в ООН будуть спрямовані документи про приєднання до угоди про заборону застосування хімічної зброї.

Related Post

 Нагадаємо, що Росія виступила з пропозицією передати наявну хімічну зброю в Сирії під міжнародний контроль. Після прийняття Дамаском даного рішення, Конгрес США відклав голосування, яке мало визначити доцільність військової операції в Сирії. Президент США в своєму телезверненні до народу заявив, що, незважаючи на можливу здачу хімічної зброї, військові приготування скасовуватися не будуть.

 Нагадаємо, що влада США пригрозила арабській державі військовим ударом, після того, як в Сирії загинуло 1400 громадян внаслідок застосування хімічної зброї.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment